Американски коне носители на непреходни ценности - Фотоизложба

Updated: Nov 22, 2020


На откриването на фотоизложбата ‘’ Американски коне носители на непреходни ценности’’ с радост приветствахме нашите първи гости и им разказахме повече за ценностите, които младите хора подбраха, конете във фотографиите и организаторите. Гостите ни видяха ‘’каубой’’ и оригинално уестърн седло с необходимите му аксесоари за покоряване на дивия запад.За фотоизложбата

Проектът е пресечната точка между изкуството на фотографията и ценностите, с които младите хора се опитват да живеят. Чрез него Младежкия съвет на посланика на САЩ в България, представляващ младежката общност, предават послание - съвременните общества от САЩ до България имат общи ценности и младежите застават зад тях. Всяка фотография носи послание, непреходни ценности. Носители на тези послания са свободно живеещи американски коне . Конете на фотографиите, всички от породите Пейнт и Куортър Хорс , са потомци на американския мустанг. Те се отглеждат в България в среда близка до естествената им и се обучават с меки методи в ранчо 4OUR RANCH. В партньорство с Фондация Пейнт и Куортър Хорс България и 4OUR RANCH много от конете допринасят на нашето общество като терапевтични коне за деца и младежи с увреждания.

Фотографи: Николай Нанев, Мина Радунчева, Ая Спасова


Младежкият съвет на посланика на САЩ

Младежкият съвет на посланикът на САЩ в България е организация, създадена с цел да събере млади хора, които да обединят силите си, за да идентифицират и работят по въпроси, свързани с младите хора.

Те го правят чрез подкрепа, прилагане и развиване на инициативи, дейности и политики за младежта, както и помощ на посолството на САЩ в България за по-добро разбиране на младежката общност у нас. Това е мрежа, която има компетентността и капацитета да направи значим, видим и устойчив принос за развитието на младите хора в България в името на изграждане на социално ангажирана, толерантна и гражданско активна общност . От създаването си през 2015 г. членовете са работили заедно или в сътрудничество с други организации и са изпълнявали редица проекти в полза на общността със специален фокус върху младите хора и маргинализираните групи.


Фондация Пейнт и Куортър Хорс България и 4OUR RANCH

Фондация Пейнт и Куортър Хорс България е организация, която популяризира контакта с коня и естественото обучение на коне; предоставя информация за спецификата на породите Пейнт и Куортър Хорс; предоставя терапевтична езда за хора с увреждания, с фокус върху децата. Домът на фондацията е ранчо 4OUR RANCH. Основана през 2017 г., Фондацията е изпълнила много проекти и става първата организация в страната, сертифицирана от Националната агенция за закрила на детето, да предлага терапевтична езда за деца с увреждания. Екипът и българските и международни доброволци са посветени на това децата, младежите и възрастните да получат безплатно тази уникална терапия; да развиват комуникативни си умения; да научат повече за други култури.


Фотоизложбата се реализира със съдействието на Посолство на САЩ в България.
102 views0 comments

Our organization is dedicated to the horse breeds Paint and Quarter Horse

We provide information of the benefits of natural horsemanship

Offering free therapeutic riding sessions is our cause

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube